Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

23.4.11 MVP České Budějovice

27.04.2011 08:42

 S malým zpožděním způsobeným nabitým velikonočním programem a následnou rekonvalescencí přidáváme malý report z výstavy v Českých Budějovicích, který jsme pojali jako malý rodinný výlet. Po dlouhé době se mi podařilo vytáhnout mou drahou máti za hranice stověžaté Prahy a vyjeli jsme obdivavat krásy jihočeské metropole. Samozřějmě především krásy psí .

 Zatíco panička využila příležitost v získávání zkušeností v oblasti nezrzavých ohařů, mladý pán Aeneas Fons Vitae se pokoušel v době čekání vyřešit nevyřízené účty se svými sourozenci (především s bráchou Achylem, který přijem tentokrát jen fandit). Ve výstavním kruhu se předvedla také sestra Afrodite, která lehce pojovala s rolí modelky, ale nakonec si vyběhala moc pěknou V1. A jak to šlo nám? V silné konkurenci jsme nakonec získali ocenění výborná 3 s kvalitním posudkem. Pes sice moc pěkný a bez chyb, ale mezi urostlými a pořádně udělanými kolegy stále vypadá jako štěně. My se ale nevzdáváme, náš čas teprve přijde... Pěkné ocenění na mezinárodní výstavě jsme tedy hlavně využili pro výběr do chovu, kterým jsme bez problému prošli a to znamená, že náš pan Aeneas Fons Vitae je KANDIDÁT CHOVU . No a my teď využijeme výstavní intermezzo k práci na dalších podmínkách chovnosti a budeme se soustředit především na zkoušky.

 O dalších psích kamarádech, bohužel, nemáme zprávy. Kruh pro MOK byl tentokrát velice vzdálen. Pogratulujem tedy hlavně těm, kteří si jeli pro tituli až do Drážďan - holkám od Nezdického potoka (Inka - V1, CAC, VDH, CACIB, BOB; Laura - V1, CAC, VDH, CACIB) a MOK Lestatovi - V1, CAC, CACIB