Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

1.5.2010 MVP PRAHA

01.05.2010 22:41

Dnes jsme se vypravili s naším mrňousem Aeneasem Fons Vitae vtříc premiéře na výstavních molech. V plánu bylo vstát v nekřesťanskou hodinu ranní a vše si v klidu připravit. Jak to u ideálních plánů bývá tak i tento vzal brzy za své a doma zavládl tradiční chaos. Nakonec se ale povedlo zbalit vše potřebné i nepotřebné - deku pro psa, vodítko pro psa, očkovací průkaz pro psa, vstupní list pro psa, průkaz původu psa, granule pro psa, pamlsky pro psa, vodu pro psa, vodu pro nás - vlastně náhradní vodu pro psa a nezbytnou skládací židličku (co kdyby si chtěl bez sednout ).

Na výstavišti vše probíhalo kupodivu v klidu. Bez větších problémů jsme našli svůj kruh a rozložili tábor. Tím veškerý klid skončil. Mě se přirozeně tak rozklepala kolena, že jsem si nebyla jistá, jestli budu chopná do kruhu vůbec dojít. Stresovou situaci jsem řešila neustálým přebíháním k zrzavejm kamarádům. Einárek k mému překvapení byl tak vyjukaný z nových zážitků, spousty pejsků a lidí, že sekal dobrotu a vůbec se choval jako zkušený výstavní pes.

Do kruhu mě nakonec doháhl a předvádění vůbec zval do svých pacek. Až na pár výskoků při chůzi zvládl svou premieru naprosto skvěle - nechal se osahat, ukázal zuby a i v postoji držel na štěndo docela dlouho. No prostě je to šikulka. Paní rozhodčí Božena Ovesná ho jen a jen chválila a nakonec si holomek vyhopsal VN1 (no dobře, byli jsme ve třídě sami). Dostal také moc pěkný posudek a svůj první diplom. A já jsem se mohla v klidu zhroutit a dohlídnout, jak se daří kamarádovi vižlounovi Baxovi (Adar od Klenovických lomků), který si při své premieře vyběhal dokonce V1, CAJC i přes velmi přísné posuzování pana Navrátila. Posíláme tímto vééélikánské gratulace.

Vstup do modelingové branže se povedl tedy nad očekávání dobře. Teď jen doufat, že i do budoucna nám to půjde také tak pěkně.

 

Máme pro Vás připravenou tabulku, kterou budeme postupně zaplňovat výstavními výsledky - zde