Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

NVP Olomouc a jeho následky

10.01.2011 20:28

7.11. v nehoráznou hodinu ranní jsme vyrazili spolu s Luckou a Lestatem a Janou a beaglí slečnou Chalsea vstříct prvnímu oficiálnímu posouzení v kategorii odrostlích. Panička si chytře vybrala výstavu, kde podle minulých statistik byla nízká účast, leč pekelně se přepočítala. Ve třídě Einarovi dělali společnost další čtyři pesani i oči pánů rozhodčích (měli jsme dohled aspiranta) byly opravdu přísné. Kromě samotného vítěze, který byl opravdu proti ostatním už pan pes, obrželi všichni známku velmi dobrou. Naše "vynikající fenečka" Einar si tedy vysloužil VD3 za nedostatečný samčí výraz (posudek). No, náš Einárek je ještě trochu nevyzrálé štěňátko a to nejenom fyzicky. Budeme si teda muset ještě trochu počkat až se nám Einar trochu pochlapí.

Náladu nám alespoň spravil úspěch našich spoluvýletníků beaglice Chalsea (Cashira von Neumann) si v standardně těžké konkurenci došla pro V4 a MOK Lestat (Chris Chelio z Panských lesů) dokonce V1, CAC, čímž dokončil českého šampiona a my mu tímto moc moc gratulujem.

 

Další víkenkové dny jsme strávili v duchu získávání lepšího osvalení. V sobotu jsme vyrazili do Krčáku vstříc setkání s Einárovou sestrou Afroditou. Já konečně využila příležitosti porovnat naše přestárlé mímo s vlastní krví (s Dity už je na rozdíl od našeho výrostka velká a krásná mladá slečna) a sourozenci využili příležitosti proběhlout celý les křížem krážem, zatímco jsme je vehementně pomlouvali.

Neděli jsme strávili ničením psů na vycházce v Prokopáku s Baxem. Domů dorazili téměř mrtví psi, které se panička rozhodla ještě trochu potrápit aportem. Nevím,  jestli to bylo tím, že měli neměli sílu na odpor nebo je to následek Einarova dopoledního tříhodinového pobytu na záchodě ale EINAR APORTUJE!!!