Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

Svedeno!!!

17.04.2011 19:40

 Po dloooouhém otálení a neustálém přesouvání termínu jsme se konečně vypravili vtříc jarnímu svodu loveckých psů. Vybírání a přebírání nás nakonec dostalo až do područí OMS Mělník. Výprava tím pádem začala v brzkých hodinách ranních a obvyklá nedochvilnost nám připravila na probuzení rozvičku v podobě výklusu na Vyšehrad a čtyřkilometrové procházky z Libic až do místa dění u hájenky ve vecničce Tuhaň. 

 První příjemné uvítání nám připravilo 9 týdenní černé štěně a podotýkám, nebyl to poslední psí kolega této barvy. Atmosféra se dál linula s příjemném duchu a to tak, že panička málem zapoměla na veterinární kontrolu a odevzdat průkaz původu komisi, tudíž jsme se dostali na řadu až mezi posledníma. Musím přiznat, že mi to na pevných nervech moc nepřidalo. Především nížší naměřené výšky psů, kteří povětšinou se ne a ne postavit do postoje. Infarktová situace se zlepšila, když pan rozhodší před námi chválil krásné černé psisko Edmonda z Chlumína.

 Einar, ačkoli celé to čekání řval, jak je jeho zlým zvykem, a skákal, hrabal a vůbec se choval jak hovádko, do kruhu vstoupil jako starý výstavní mazák, perfektně držel v postoji a nechal si jako jeden z mála si nechal provést velice detailní prohlídku zubů, což mu vyneslo neuvěřitelné hodnocení povahy - klidná, která se rozdávala za odměnu těm, kteří nepokousali rozhodčího.

 Závěr vydíte zde - posudek a my se jdeme věnovat slunci, klobáskách, pivečku a tlachání o našich loveckých střeštiprlech...

 

A pardon...foto naleznete tady.