Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

Hon na kachny - Čelákovice

10.09.2011 19:07

Po bujarých časech studentských přijde tvrdé období zkouškové a pokud se jím student prokouše, bývá nahnán do skutečného praktického života. Tak tedy i náš Einar se vydal do svého prvného zaměstnání. 

Naše premiéra na honech se uskutečnila v organizaci MS čelákovice. V merku byli podle možností doby lovu kachny. Raní vstávání, sraz byl plánován na 5. hodinu, bylo kompenzovánoo přátelskou atmosférou a výtečnou polévkou na zahřátí. Před námi byli čtyři leče. První jsme vzali opravdu jen tréninkově na jistotu, Einar měl tedy jedinou příležitost k tomu, aby se předvedl a svou první střelenou kachničku přinesl ukázkově. Na druhé leči se ukázala trocha té nezkušenosti, kde koukal moula na střelenou kachnu na hladině jako, kdyby ji viděl poprvé  a ačkoli mě ostatní uklidňovali, že u mladých začínajících psů je to normální, raději jsme si o tom s hafanem promluvili - výsledek: dohledání a přinesení kachničky, kterou zkušení psi ignorovali.

V dalších lečí bylo odkryto tajemství nahánění v rákosí za přítomnosti živých kachen a totálně tomuto kouzlu propadl až jsme si vysloužili pochvalu od ostatních účastníků. 

Sečteno a podtrženo, první kachní hon nám připravil kromě příjemného prostředí i spoustunových zkušeností jak pro psa, tak i pro paničku (mimo jiného jsem se zlepšila v přinášení křídlované kachny za přísného a hlasitého vedem panem Fons Vitae ). Výřad byl opravdu pořádný, střelilo se 149 kachen a 1 lyska - 2 kachýnky dostal Einárek jako výslužku. No a teď už nezbývá nic než plnit si bříška vepřem kledlem i zelem a zapít douškem lahodného moku...nebo i něčím ostřejším.