Vyhledávání


Kontakt

Dominika Pilbauerová

603 93 40 25

E-mail: a.nikk@email.cz

LVT Lučkovice 2010

22.08.2010 17:40

Začnu veřejným přiznáním - ano, už to tak vypadá, zcela jsem propadla stále ještě (kupodivu) legální droze zvané kynologie, a to velice těžké formě - lovecké kynologii. Jeden z nejvážnějších příznaků je, vzdát se poklidné dovolené třeba někde u moře a místo toho absolvovat jak fyzicky tak hlavně psychicky náročný výcvikový tábor se psy  .

Schválně říkám se psy a né pro psy, protože žáci byli převážně ti dvonozí, kteří se učili, jak ta svá chlupatá zlatíčka spřávně vést. Hned na sebe prozradím, že mě se to povedlo pouze polovičně. Náš drahý Einárek zatíná být čímdáltím větší výrostek. Je to prostě temperamentní hovádko, které bude potřebovat pevnou ruku. Samozřelmě kromě velmi pokulhávající posluštnosti jsme si zkusili ještě pár loveckých disciplím, které mám šli naopak na jedničku. Talentu má Einar opravdu na rozdávání, jen se panička musí naučit tu střelu trochu brzdit. čeká nás ještě hodně práce.

 

 

Jiný případ byl a je Gori. Cvičili jsme ve skupině, kde se dělala příprava na PZ - tudíž, hodně nanošených mrtvolek. Ještě nějaký ten měsíc zpátky se naše "dámička" tvářil na mrtvého bažanta jako na neodpornější věc ve svém životě, ale jak šel týden šlo mu to čím dál lépe (hubovaná byla především panička. Nakonec se ale dostavilo veliké zadostiučinění za dlouhé měsíce boje s aportem. Závěrečný nácvik na PZ, probíhal jak po másle a všechny disciplíny s přinášením zvlády Goránek na 4 - tudíž bez výrazné chyby. Zcela jsme nezkazili ani Společný hon, který byl netradičně na závěr a bylo na něm vidět, že hafani mají po nárožném dny i týdnu všeho po krk a jelikož  se nekonalo indivuduální hledání (k našemu obrovskému štěstí), pan Gori von Nitz si vyběhal plný počet bodů a zkončil tím pádem na 2. místě  za velezkušenou a chovnou výmaří dámou Borou, a tím se stal morálním výtězem  . Jako odměnu si odnesl (teda radši jsem odnesla já) nového člena rodiny -  živou křepelku.

 

 

 

Samozřějmě jsme jen necvičili a všemi způsoby si užívali úžasnou atmosféru mezi stejně postiženými lidmi a tak bych tím to chtěla moc poděkovat organizátorům ChS Lavare Moravia i všem cvičitelům i zůčastněným za nádherný týden.

 

Zde ještě někokoli odkazů na fotografie těch, co neměli plné ruce práce se svými čtyřnohými svěřence a kromě výcviku stíhali ještě fotit:

mok-cilka.rajce.idnes.cz/LVT_Luckovice/ - autor Terka (Cilka z Héku)

picasaweb.google.com/Stucina/Luckovice2010# - autor Honza (ChS od Jestřábí tvrze)

kokrice.rajce.idnes.cz/LVT_Luckovice_2010/ - autor Blanka (kokřice Chainie z Chalupecké louky + Bety)

picasaweb.google.com/118219051830747561819?feat=email - autor Eliška (Stella - Barcelona C9H13NO3)

 

Děkuji